Scheepstimmerwerf Peter Schoutenpeter schouten
Homepage Peter Schouten           Contact           Route 

IdeeŽn en visie op de toekomst


IdeeŽn en plannen te over

Naast dat we ieder in hout ontwikkeld ontwerp kunnen bouwen, inspireert het ons om zelf ook projecten te ontwikkelen.

Wadden Pilot

De WADDEN PILOT is gebaseerd op de beroemde Engelse ĎPilot cuttersí van de westkust van Engeland.
Dit waren schepen voor het diepe water, en 2 meter of meer diepgang was heel gebruikelijk. De Wadden Pilot is door zijn midzwaard meer geschikt voor onze ondiepere wateren met slechts een diepgang van 1 meter.

Weekend DORY

Zo is het idee ontstaan om een boot te bouwen met Dory kenmerken, welke makkelijk trailerbaar is en waar met twee personen comfortabel te overnachten valt.
Deze boot sluit aan bij de Stichting ĒNatuurlijk VarenĒ, omdat wrikken, bomen, roeien en zeilen, tot de mogelijkheden behoren.En verder ....

Zo zijn er ook ideeŽn om samen met Martijn van Schaik (jachtontwerper Seahorse) een zeilschouw te ontwikkelen waarvan grote zeilprestaties te verwachten zijn. We denken hierbij aan een houten schouw van Ī 5 meter lengte.

Verder zouden wij het leuk vinden om een houten ďvissermanĒschouw te bouwen tot Ī 9 meter lengte. Een dergelijk scheepje zou prijstechnisch aantrekkelijk kunnen zijn door lage bouwkosten.

Ook zouden wij nog graag eens een een Vollenhovense bol willen bouwen!

Zo ziet u: ideeŽn en plannen te over. De kennis, kunde, werkplaats en gereedschap zijn beschikbaar. Nu de opdrachtgever nog!
 

Scheepstimmerwerf Peter Schouten in Kortenhoef
 Nieuwbouw & Restauratie van houten schepen

© 2018