Scheepstimmerwerf Peter Schoutenpeter schouten
Homepage Peter Schouten           Contact           Route 

Nieuwbouw: Een impressie


In Kortenhoef zijn al veel schepen nieuw gebouwd

Peter Schouten heeft als scheepsbouwer naast de vele ingrijpende restauraties een groot aantal, zeer geslaagde, nieuwbouwprojecten op stapel gezet. Het laatste project met als eindresultaat de Wantij30 kan niemand zijn ontgaan. Maar daarvoor hebben ook andere prachtige scheepjes de werf in Kortenhoef verlaten. Op de volgende pagina's kunt u impressies zien van de bouw van een paar van deze schepen.

Bouw van een nieuwe Eco-schouw
Met welk bootje kun je samen met je kinderen meer op het water genieten dan met zo'n Eco-schouw. Elektrisch varen als sloep, zeilen waar wind is, roeien / bomen / jagen, of in de natuur kamperen met 4 personen. Mooi robuust eiken en toch niet meer onderhoud dan enkele uren per jaar.
>>>>
Bouw van een nieuwe Wantij30: de 'Bever' in 2012/2013
Op de beurs Klassieke Schepen van 2010 zagen Thijs Viegers zijn vrouw voor het eerst de Wind and Tide van Peter Schouten. Beginjuni 2013 ging hun eigen Wantij 30 te water. 'De Wind and Tide' is een prachtig schip en Schouten is, naast een uitstekend vakman, een prachtmens. Alles kwam samen. Dan is voor ons de keus heel snel gemaakt.'
>>>>
Nieuwbouw Wantij, een eigen ontwerp
Gezien de toenemende belangstelling voor een groter ontwerp van de Wantij werd contact gezocht met jachtontwerper Martijn van Schaik. Hij vond de door mij ontworpen Wantij25 een goede basis voor een grotere versie. Hij tekende het lijnen plan en zeilplan waarna de Wantij30 ontstond.
>>>>
Bouw van een spiegelsloep naar eigen ontwerp
Eerst worden de vlakdelen 3 weken gewaterd. Na het aftekenen wordt het vlak onder de juiste hoek uitgezaagd. Dan wordt er hout voor de scheg uitgezocht. Deze bestaat uit twee delen waar aan beide zijden een goot in wordt geschaafd tbv de schroefas.
>>>>
Bouw van een roeiboot naar eigen ontwerp
Naast de grotere schepen, worden ook de kleinere niet uit het oog verloren. Regelmatig krijg ik vragen over kleinere bootjes. Naar aanleiding van n van deze vragen mocht ik een nieuw roeibootje bouwen.
>>>>

Scheepstimmerwerf Peter Schouten in Kortenhoef
 Nieuwbouw & Restauratie van houten schepen

2018