Scheepstimmerwerf Peter Schoutenpeter schouten
Homepage Peter Schouten           Contact           Route 

Restauratie: Schouw KWVL


Restauratie schouw Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht

In 2008 werd de derde (en tevens laatste) houten schouw van de Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht (KWVL), na geheel gerestaureerd te zijn bij scheepstimmerwerf Peter Schouten, te water gelaten om weer terug te varen naar de thuishaven in Loosdrecht. Het feit dat de KWVL deze restauratie heeft laten uitvoeren is toch wel bijzonder te noemen in onze voortschrijdende "wegwerpmaatschappij'.

De KWVL heeft sinds haar oprichting in 1912 altijd een aantal schouwen in haar bezit gehad en deze gekoesterd. De bijna honderd jarige vereniging heeft 2400 leden en is daarmee de grootste watersportvereniging van Nederland. Rond de jaren dertig van de vorige eeuw zijn de nog varende schouwen gebouwd bij scheepswerf De Nijverheid te Leeuwarden.

Het voortbestaan van deze schouwen wordt gewaarborgd door verhuur en wekelijkse instructie aan de jeugd ("de Jantjes") De drie schouwen Motketel, Loosdrecht 2 en Gooiland worden ieder jaar netjes onderhouden door het personeel van de vereniging. Dankzij hun inzet zal de schouwenvloot nog tot in lengte van jaren blijven bestaan!
(Bron Spiegel der Zeilvaart)

terug naar overzicht RESTAURATIES

Scheepstimmerwerf Peter Schouten in Kortenhoef
 Nieuwbouw & Restauratie van houten schepen

© 2018